Skärgårdscoachen

Skärgårdscoachen

Innehåll

Bloggen handlar om mental stimulans, coachning, kommunikation, psykologi inom idrott, privat och inom yrkeslivet. Självklart tycker jag att det är jättestimulerande om det finns intresserade läsare som kan passa mig lite kommentarer och synpunkter.

Den som slutar lära slutar också att växa...

AllmäntPosted by Dan Sturk 2016-01-13 10:09:05
Min känsla är att många vid en viss tid i livet övergår från att ha en inre drivkraft i att vara nyfikna, vetgiriga, frågvisa och kunskapstörstiga till att istället ha behovet att redan kunna, vara fullärda, att bevisa, att berätta, att övertyga (om vårt kunnande) och inte alls i samma utsträckning vara intresserade av att utbilda sig, att lära sig mer eller nytt.

Vi går från att växa, vara våghalsiga, prova nya saker, utmana våra kunskaper och utsätta oss för saker där vi garanterat misslyckas, till att göra det vi redan kan, där vi känner oss trygga, där vi minimerar risken att misslyckas och därmed över tid blir ”mindre och mindre”.

Någon som har en idé om när denna växling sker, och kanske framför allt varför…?


”Den som slutar att lära sig saker blir snabbt gammal, oavsett ålder. Den som kontinuerligt lär sig nya saker behåller ungdomen. En av de bästa saker som finns i livet är att bibehålla ett ungt sinne."  • Comments(0)//blogg.skargardscoachen.se/#post91